nieuws

woonbron wil duizend woningen in suriname

Geen categorie

Woningcorporatie Woonbron wil met projectontwikkelaar Kristal in Suriname 1000 woningen plus zorgfaciliteiten voor Surinaamse 55-plussers bouwen.

Ook de gemeente Spijkenisse en zorginstelling Humanitas zullen in het project participeren. Met het project zal een investering van minstens 50 miljoen euro zijn gemoeid. Woonbron komt met dit project in aanmerking voor een goedkope lening, waar alle Nederlandse corporaties borg voor staan. Eind 2007 hoopt de corporatie met de bouw van de eerste woningen te kunnen beginnen. Initiatiefnemer van het plan is de stichting Faru. Die gaf bij de gemeente Spijkenisse aan dat veel oudere Surinamers in Nederland willen remigreren. De gemeente deed vervolgens onderzoek en constateerde dat deze wens bij 80 procent van de Surinamers leeft.

Reageer op dit artikel