nieuws

woonbedrijf sws/hhvl wint prijs

Geen categorie

De Henri van Abbe Prijs 2006 is toegekend aan de Eindhovense woningstichting Woonbedrijf SWS/Hhvl.

Woonbedrijf ontvangt de prijs vanwege het respectvol renoveren en nieuwbouwen van de wijk De Barrier in het Eindhovense stadsdeel Woensel. De prijs, bestaande uit een oorkonde, een bronzen legpenning met de beeltenis van Henri van Abbe en een geldbedrag, is reeds overhandigd.De wijk De Barrier werd in de jaren dertig gebouwd als een groene voorbeeldwijk voor Philips werknemers. Woonbedrijf heeft de karaktervolle oudbouw als uitgangspunt genomen voor de herstructurering van de wijk. Om de bestaande sfeer te handhaven werden 124 woningen rond de vijver en het grote veld in de oude staat gehandhaafd. Er komen 263 nieuwe woningen die in karakter harmonisch aansluiten aan de bestaande bouw. In totaal worden 394 kleinere woningen gesloopt.

Reageer op dit artikel