nieuws

woningverkoop in juli licht hoger

Geen categorie

Makelaars hebben in juli iets meer woningen verkocht dan in de voorgaande maand.

De toename bedroeg 1,8 procent, waarmee het aantal verkochte woningen is uitgekomen op 18.819. Vergeleken met een jaar eerder is dat een groei met 0,6 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster gisteren heeft gepubliceerd. Uit de gegevens komt naar voren dat de gemiddelde koopsom voor woningen in juli licht is gestegen. Gemiddeld werd 240.270 euro betaald voor een woning en dat is 1,1 procent meer dan een maand eerder. De stijging bedraagt 6,5 procent in vergelijking met juli vorig jaar, toen gemiddeld 225.528 euro werd betaald voor een woning. De gemiddelde koopsom is voor alle woningen gestegen, behalve voor twee-onder-een-kapwoningen, die 1,9 procent in prijs daalden. De prijs van hoekwoningen ging 2,6 procent omhoog op maandbasis. Vergeleken met vorig jaar bedroeg de stijging zelfs bijna 8 procent. In elke Nederlandse provincie zijn woningen in vergelijking met juli vorig jaar duurder geworden. In Noord-Holland gaat het om een stijging van 10 procent. In Zeeland steeg de prijs met gemiddeld 2,5 procent. Vergeleken met vorige maand daalde de prijs van een woning in Zeeland met 4,1 procent.

Reageer op dit artikel