nieuws

‘woningmarkt bubble vs vaak overdreven’

Geen categorie

‘De gevreesde housing bubble’ in de VS wordt overdreven.

Er is weliswaar een afkoeling in de markt voor koopwoningen, maar daarmee is er nog in geen enkel opzicht sprake van een neergang in de woningbouwsector. Dat zegt Mike Spiker, directeur van Euro American Advisors in Tampa, Florida. Euro American Advisors (EAA) is de Amerikaanse dochteronderneming van de Haagse vastgoedorganisatie Euro American Investors. EAA in Tampa is onder andere verantwoordelijk voor de aankoop, ontwikkeling en het beheer van de Amerikaanse vastgoedprojecten van Euro American Investors. De EAA-directeur doet zijn uitspraken in de nieuwsbrief van Euro American Investors. ‘Er is hooguit sprake van een market slowdown.’Mike Spiker is van mening dat de negatieve berichtgeving over een neergang in de woningsector in de VS ‘ongefundeerd’ is. ‘Er is weliswaar thans in de groep middeninkomens een grote terughoudendheid om een woning te kopen, maar dit heeft alles te maken met de enerzijds hoge woningprijzen en onzekerheid over de hypotheekrente en anderzijds de fors gestegen bouwkosten van de afgelopen jaren. Spiker: ‘De prijzen voor koopwoningen en appartementen zijn in sommige regio’s de afgelopen vijf jaar tot 100 procent gestegen. Het is voor de middeninkomens moeilijk en onaantrekkelijk om momenteel een eigen woning te kopen. Dat is echter wel zeer afhankelijk van de staat of regio.’

Reageer op dit artikel