nieuws

woningcorporatie begeleidt bewoners naar baan

Geen categorie

Woningcorporatie De Woonplaats in Enschede begeleidt zes huurders zonder baan naar werk.

Over drie jaar kunnen ze hun huurhuis ook kopen tegen de huidige waarde minus 10 procent.De Woonplaats ontwikkelt een groot herstructureringsproject in de wijk Pathmos. De huizen in dat oude tuindorp worden gerenoveerd en aangepast aan de tijd. ‘Maar de corporatie wil niet alleen investeren in stenen, ook in de woonomgeving’, zei projectleider I. Hensbroek maandag. ‘We hebben 350 mensen aangeschreven. Maar er bestaat denk ik enige terughoudendheid, omdat een woningcorporatie zich ook met werk bemoeit. De zes die meedoen, zijn enthousiast’, zegt ze. Deelnemers moeten ouder zijn dan 23 jaar, geen inkomen hebben uit regulier werk, de huur op tijd betalen en geen overlast veroorzaken. De deelnemers zitten minstens een jaar zonder werk. Ze krijgen begeleiding van een expert en kunnen cursussen en opleidingen volgen in hun traject naar een baan met een vast inkomen. Vier van hen willen een eigen bedrijfje beginnen, ook in dezelfde wijk. De corporatie verwacht als profijt van de investering dat de aanstaande kopers zuiniger zijn op huis en omgeving en een positief effect hebben op de hele buurt. De Woonplaats gaat evalueren wat de effecten zijn van de investering. Als de resultaten goed zijn, kan het project ook in andere wijken worden toegepast.

Reageer op dit artikel