nieuws

woning iets duurder

Geen categorie

De gemiddelde verkochte woning in Nederland is in het derde kwartaal van 2006 met 0,8 in prijs gestegen in vergelijking met het tweede kwartaal van 2006.

De gemiddelde prijs van een koopwoning komt nu uit op 241.000 euro. In het derde kwartaal zijn er, zoals te verwachten in de zomer, in verhouding minder woningen te koop gekomen. Mede daardoor is het aantal verkopen tien lager dan in het tweede kwartaal. Waarnemend voorzitter van de NVM, Wim van Kampen, spreekt over een, zoals gebruikelijk, wat rustiger zomerkwartaal. Opvallend is dat de prijzen van dure woningen, net als in het tweede kwartaal, veel sterker stijgen dan gemiddeld. De prijsstijging van goedkope woningen is ongeveer gemiddeld. Vooral dure twee-onder-een-kapwoningen stijgen met 2,1 beduidend meer in prijs dan de goedkope twee-onder-een-kapwoningen.

Reageer op dit artikel