nieuws

Winstgroei voor Cushman & Wakefield Healey & Baker

Geen categorie

De omzet van Cushman & Wakefield Healey & Baker (C&W/H&B), de Europese tak van de wereldwijde vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, is vorig jaar met 5,4 procent gegroeid naar 170 miljoen euro.

De winst is in 2003 met ruim 16 procent toegenomen. Met name de ‘cross-border’ beleggingstransacties hebben een bijdrage geleverd aan de goede resultaten. De beleggingstransacties waarbij C&W/H&B in 2003 was betrokken, vertegenwoordigen een totale waarde van 10 miljard euro, de helft meer dan in 2002. C&W/H&B heeft in 2003 ook een record aantal objecten getaxeerd met een totale waarde van 75 miljard euro. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Londen. De vastgoedadviseur heeft in Europa 1210 medewerkers en 23 kantoren. Daarnaast wordt de adviseur in achttien landen vooral aan de oostkant van Europa vertegenwoordigd door associate kantoren. De firma biedt complete vastgoeddiensten in alle commerciële sectoren. John Travers, senior partner van Cushman & Wakefield Healey & Baker: ‘We zijn van plan om onze omzet de komende vijf jaar te verdubbelen naar 345 miljoen euro in 2009. We zullen ons marktaandeel vergroten, omdat de markt steeds duidelijker wordt verdeeld tussen grote wereldwijde spelers zoals onszelf en niche-spelers. Onze groei komt voort uit de vraag van onze cliënten, die steeds vaker over grenzen heen opereren en van ons een volledig aanbod van (internationale) vastgoeddiensten verlangen. Als onderdeel van deze groei bekijken we op dit moment de mogelijkheden om een kantoor in Moskou en in Manchester te openen.’ Baldwin Poolman, partner bij C&W/H&B in Nederland: ‘Ook in Nederland hebben we de omzet en winst zien groeien in 2003. De verwachting is dat wij onze omzet de komende vijf jaar ook zullen verdubbelen.’

Reageer op dit artikel