nieuws

winkels utrechts museumkwartier op zondag open

Geen categorie

Zeven winkels in het Utrechtse Museumkwartier krijgen alsnog toestemming voortaan op zondagmiddag open te gaan.

Wethouder Marka Spit (PvdA) vond lange tijd dat zondagopenstelling in strijd was met de uitslag van het referendum van vorig jaar over koopzondagen. Toen zei een meerderheid van de bevolking ‘nee’ tegen uitbreiding van het aantal koopzondagen. Vrijwel de gehele gemeenteraad bleek het niet eens met deze opstelling. Winkels die bijdragen aan het toerisme in het Museumkwartier moesten de mogelijkheid houden om op zondag open te zijn. De zeven winkels die ontheffing hebben gekregen, zijn Boekhandel Steven Sterk, Preco Gallery, Samira Afrikaanse kunst, Queens Gallery, City of Glass, Mardie en Catch.

Reageer op dit artikel