nieuws

William McDonough wint National Design Award

Geen categorie

Het Amerikaanse architectenbureau William McDonough + Partners heeft de Amerikaanse National Design Award 2004 gewonnen in de categorie Environment Design voor het ecologisch, sociaal en economisch verantwoord ontwerpen van gebouwen.

De prijs werd mede toegekend voor de hoofdkantoren van IBM Nederland (2004) en Nike Europe (1999) in Nederland, die hij ontwierp in opdracht van AM Vastgoed en naar concepten van T+T Design. De National Design Award is een jaarlijkse prijs die wordt toegekend door het Cooper-Hewitt National Design Museum in New York voor personen en bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwerpindustrie. De prijs werd in 2004 voor de vijfde keer toegekend en telt acht categorieën voor onder andere architectuur, mode, milieu en industrieel ontwerp. De uitreiking in New York werd voorgezeten door architect Richard Meyer. Beschermvrouwe van de jaargang 2004 was Laura Bush.    

Reageer op dit artikel