nieuws

wif koopt 2.350 woningen van arme corporaties

Geen categorie

Het Wooninvesteringsfonds (WIF) gaat dit jaar 2.

50 woningen opkopen van armere woningcorporaties. Met de verwachte opbrengst van 300 miljoen euro kunnen rijkere corporaties financieel bijdragen aan de nieuwbouwprojecten van armere corporaties. De komende vijf jaar wil het WIF in totaal 10.000 woningen kopen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het vorig jaar opgerichte fonds. Het WIF heeft tot doel corporaties te helpen bij het vrijmaken van geld voor nieuwbouw. Over vijf jaar wil het fonds ruim 1 miljard euro in portefeuille hebben. Daarvan moet 40 procent uit de corporatiesector komen. Het benodigde geld voor 2006 wordt opgebracht door vijftig financieel gezonde corporaties. Deze zullen dit jaar voor ongeveer 100 miljoen euro bijdragen aan het fonds. De rest van het geld wordt gezocht bij banken. Fortis Bank heeft reeds 150 miljoen euro toegezegd. Het WIF wordt financieel gesteund door 77 corporaties. Grootste geldschieter is Woonmaatschappij Maasland uit Ravenstein. Deze droeg in 2005 10,5 miljoen euro bij. Vorig kocht het WIF al 1.688 woningen voor 211 miljoen euro.

Reageer op dit artikel