nieuws

wienke bodewes volgt maas op bij amvest

Geen categorie

Wienke Bodewes (54) wordt per 1 maart 2007 de nieuwe algemeen directeur van de institutionele woningbelegger Amvest.

Hij volgt Menno Maas op die in juli van dit jaar CEO Development en lid van de management board werd van ING Real Estate. Tot de indiensttreding van Wienke Bodewes blijft Tak Lam, financieel directeur van Amvest, de functie van algemeen directeur waarnemen. Wienke Bodewes is op dit moment lid van de raad van bestuur van Ymere, een grote woningcorporatie gevestigd in Amsterdam. Hij is bij deze corporatie verantwoordelijk voor de portefeuille Ontwikkeling. Bodewes heeft een brede ervaring op vastgoedgebied. Na zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft trad hij in dienst van de gemeente Rotterdam. Hij werkte daar in verschillende functies. Eerst bij het creatieve team Q & Q en later bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Stadsvernieuwing tot hij in 1994 werd benaderd door het Woningbedrijf Amsterdam, het huidige Ymere. Bij Ymere heeft hij de portefeuille Ontwikkeling vormgegeven. Onder zijn leiding is Ymere Ontwikkeling gegroeid naar een omzet van meer dan 250 miljoen en een team van ruim 100 medewerkers.Zijn overstap naar Amvest noemt Bodewes een logische vervolgstap in zijn carrière: ?Amvest is een ontwikkelende belegger met een zeer goede reputatie. Het is mijn ambitie om daar op voort te bouwen. De woningmarkt is in beweging. Er is veel creativiteit nodig om op de toekomstige vraag naar huurwoningen en woonservice in te spelen. Het lijkt me fantastisch om daar met het team de schouders onder te zetten.’

Reageer op dit artikel