nieuws

werner (neprom): beleggers moeten verlies nemen

Geen categorie

‘Beleggers moeten hun verlies nemen als kantoorgebouwen zijn verouderd en te lang leegstaan.

Door vrijwillige afwaardering kunnen zij een bijdrage leveren aan de noodzakelijke binnenstedelijke herontwikkeling.’ Dat stelde Dietmar Werner, voorzitter van de Neprom, gistermiddag in een forumdiscussie tijdens het Nationaal Vastgoed Debat 2006. Daartoe onder meer uitgedaagd door Neprom-collega en ontwikkelaar/belegger Rudy Stroink (TCN Property Projects) zei Werner ook, dat het noodzakelijk is dat de beleggers van verouderde, leegstaande kantoren moeten uitgaan van reële prijzen. ‘Zij moeten dus ook niet wachten op fiscale compensatie van de kant van de overheid, die toch niet zal komen. Ik vind het onzin om overheidsgeld te bestemmen voor zoiets als afwaardering. Als beleggers ooit te veel hebben betaald voor een belegging, die dat nu niet meer waard is, dan moet dat worden beschouwd als bedrijfsrisico.’

Reageer op dit artikel