nieuws

wdp wil vastgoedportefeuille verdubbelen

Geen categorie

Vastgoedbevak Warehouses De Pauw (Euronext: WDP) boekte een operationele winst over 2005 van 20,8 miljoen euro en overtreft hiermee de verwachtingen.

In Nederland noteerde het bedrijf een tegenvaller in Breda waar een pand aanzienlijk minder opleverde door het wegvallen van huurder DLS BV. In Italië leverde de verkoop van een gebouw minder op. Daartegenover kon WDP zijn bezettingsgraad van de Belgische portefeuille stabiliseren en verlaagde de bevak zijn algemene kosten aanzienlijk, onder meer door het aanpakken van de financieringsstructuur.WDP heeft ook zijn strategisch meerjarenplan 2006-2009 gepresenteerd. Met dit plan wil de vastgoedbevak tegen uiterlijk eind 2009 een verdubbeling van zijn huidige vastgoedportefeuille realiseren en zich nog verder positioneren als dé Europese logistieke partner die in zijn geografische kerngebieden de beste logistieke vastgoedoplossing kan bieden. De portefeuillewaarde op 31 december 2005 bedroeg 343 miljoen euro. WDP wil deze groei via drie trajecten realiseren: 100 tot 150 miljoen euro nieuwe investeringen in de twee huidige kernregio’s, de overname en integratie van een of verschillende bestaande portefeuilles voor een totale waarde van 100 tot 150 miljoen euro; en het toevoegen van een nieuw geografisch marktgebied aan de twee huidige kernregio’s. Voor de financiering van dit groeiscenario zal WDP in eerste instantie zijn huidig investeringspotentieel aanwenden. In 2005 besloot het management van WDP zich voortaan te concentreren op twee strategische kernregio’s, met name het logistieke hart van West-Europa, de as Zuid-Nederland – België – Noord-Frankrijk enerzijds en Tsjechië in Centraal-Europa anderzijds.

Reageer op dit artikel