nieuws

wdp investeert 37 miljoen in logistieke sites

Geen categorie

Het Belgische vastgoedbeleggingsfonds Warehouses De Pauw (WDP) neemt twee logistieke sites van Partners in Lighting International (PLI) over voor ongeveer 37 miljoen euro.

PLI huurt de sites de komende vijftien jaar tegen een jaarhuur van 2,75 miljoen euro. Dat komt voor WDP neer op een rendement van 7,5 procent. Dat meldt het Vlaamse dagblad De Tijd. De twee sites hebben samen een oppervlakte van 200.000 m2, de gebouwen 70.000 m2. Volgens WDP gaat het om twee toplocaties langs de A1 Lille-Parijs en langs de E17 in Kontich. Op het terrein in Frankrijk begint WDP onmiddellijk met de bouw van een gebouw, goed voor een extra investering van 1,5 miljoen euro. WDP financiert de aankopen voornamelijk met de uitgifte van nieuwe aandelen ter waarde van 29,4 miljoen euro. Het vastgoedfonds is voornemens zijn portefeuille van 343 miljoen euro eind vorig jaar te verdubbelen tegen 2009. De investeringen en overnames zijn vooral gepland in Nederland, België, Frankrijk en Tsjechië. Maar WDP wil ook actief worden in Duitsland. Dit jaar investeerde het fonds alleen al in België 100 miljoen euro.

Reageer op dit artikel