nieuws

warschau en sofia leveren beste rendement

Geen categorie

Midden-Europese hoofdsteden zoals Warschau (Polen) en Sofia (Bulgarije) zijn wereldwijd momenteel de beste plek om in woningbouw te investeren.

De beste tip voor de toekomst is Brazilië, waar de economie snel groeit en de rentetarieven dalen. Dat concludeert het Ierse onderzoeksbureau Prestige in zijn halfjaarlijkse Property Hotspots Index. De index evalueert de lokale wetgeving en de kosten en risico’s om in bepaalde landen te investeren.Vorig jaar lag de prijsstijging in Sofia en Warschau op respectievelijk 22 en 18 procent, het rendement op 6,5 en 9,5 procent. De komende jaren zal die prijsstijging nog hoger liggen, voorspelt Prestige. Zo zullen de komende drie jaar 100.000 mensen naar Warschau migreren. In de stad met bijna volledige werkgelegenheid ligt de vraag nu al hoger dan het aanbod. Prestige ontraadt om in Dubai en aan de Costa del Sol te investeren, omdat overontwikkeling het rendement onder druk zal zetten. De woningprijzen in Dubai zullen de komende jaren, net als in 2005, gelijkblijven. Het rendement van 7 procent (2005) zal afnemen. Aan de Costa del Sol stegen de huizenprijzen vorig jaar met 4 procent, maar ook die groei zal afvlakken, verwacht Prestige. Het toch al niet hoge rendement van 3,5 procent komt dan verder onder druk te staan.

Reageer op dit artikel