nieuws

‘wal-mart wil trust-mart in china kopen’

Geen categorie

Het Amerikaanse Wal-Mart Stores, de grootste retailer ter wereld, wil branchegenoot Trust-Mart in China overnemen voor ongeveer 1 miljard dollar.

Dit melden diverse buitenlandse media dinsdag op basis van betrokkenen bij de onderhandelingen. Een woordvoerder van Trust-Mart bevestigde tegenover persbureau Bloomberg dat de Chinese retailer gesprekken voert met Wal-Mart, aar ook met andere buitenlandse partijen. Een beslissing is volgens de woordvoerder nog niet genomen. Volgens The Wall Street Journal zal Wal-Mart eerst 31 winkels overnemen van Trust-Mart en geleidelijk zijn belang uitbreiden. Volgens de zakenkrant zal Wal-Mart daarmee groter worden in China dan de Franse concurrent Carrefour. Wal-Mart heeft al meer dan zestig winkels in China en wil er dit jaar nog twintig openen. Een overname van Trust-Mart zal voor Wal-Mart een verdubbeling van het aantal winkels in China betekenen.

Reageer op dit artikel