nieuws

Wal-Mart wil sterk uitbreiden in Europa

Geen categorie

Het Amerikaanse Wal-Mart, ’s werelds grootste retailer, wil in elk Europees land eigen vestigingen openen.

Ook kijkt het supermarktconcern momenteel nadrukkelijk naar de mogelijkheid van grote overnames. Dat heeft Wal-Mart-topman Lee Scot tijdens zijn eerste bezoek aan Brussel voor gesprekken met de Europese Commissie gezegd tegen de Britse zakenkrant Financial Times. De Europese belangen van de Amerikaanse retailer beperken zich nu nog tot de Britse supermarktketen Asda, die vijf jaar geleden werd verworven voor 6,7 miljard pond, en twee kleinere retailketens in Duitsland. Wal-Mart is op de eigen thuismarkt mikpunt van kritiek door de negatieve invloed die zijn megasupermarkten zouden uitoefenen op de middenstand van Amerikaanse binnensteden. Tijdens een lokaal referendum in Inglewood, Californië, werd eerder dit jaar voor het eerst de vestiging van megastore van Wal-Mart voorkomen.

Reageer op dit artikel