nieuws

vvp start onderzoek naar aanbieders vastgoed-cv’s

Geen categorie

De Vereniging Vastgoed Participanten (VVP) start per 1 juli een grootschalig onderzoek onder de aanbieders van vastgoed-CV’s en vastgoedmaatschappen naar de vraag of ze aangesloten zijn bij een branche-organisatie.

Ook wordt onderzocht of aanbieders zich houden aan de ethische gedragscode van een van beide brancheorganisaties of de gedragscode die de IVBN vorig jaar heeft gepresenteerd voor de vastgoed-CV sector. Dat stelde woordvoerder Dion Bartels van de VVP vanaf de Provada. Volgens hem zijn momenteel slechts twaalf van de totaal zeventig aanbieders aangesloten bij de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (vijf aanbieders) dan wel de Vereniging Vastgoedfondsen (zeven aanbieders). De VVP zal hierover voor het eind van dit jaar een uitvoerig rapport presenteren. De vereniging heeft twee fulltime-krachten aangetrokken, een jurist en een journalist, om het onderzoek uit te voeren. Uitgangspunt voor de vraag of een vastgoed-CV-aanbieder zich houdt aan de ethische gedragscode zijn volgens Bartels ‘signalen in de markt’.

Reageer op dit artikel