nieuws

vrom wil ondergrondse ordening

Geen categorie

Het ministerie van VROM wil ervaring opdoen met ondergrondse planning.

Het ministerie gaat vier gemeentelijke projecten ondersteunen met advies, kennis en onderzoek tijdens het planproces. De projecten duren tot begin 2007 en met de kennis wil het ministerie een stimuleringsprogramma opzetten voor gemeenten en provincies. Zij moeten zich bewuster worden van de ondergrond en die beter bij hun planvorming betrekken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er driedimensionale bestemmingsplannen worden gemaakt, waarbij ook te zien is wat er onder de grond zit. Daarbij valt te denken aan parkeergarages, tunnels, maar ook aan kabels en leidingen.De vier geselecteerde projecten zijn de stadshavens in Rotterdam, het stationsgebied in Utrecht, de Rijnboog in Arnhem en Usseler Es in Enschede.

Reageer op dit artikel