nieuws

voor 3 miljard aan nederlands vastgoed op de markt

Geen categorie

Er is op dit moment voor minimaal 3 miljard euro aan commercieel onroerend goed concreet op de markt, al dan niet via tenders.

Dat concludeert Vastgoedmarkt op basis van informatie binnen de vastgoedbeleggingssector. Ruim 1 miljard daarvan komt voor rekening van een vastgoedportefeuille die MPC uit bestaande vastgoed-cv’s die aflopen, wil verkopen. Ook een andere aanbieder van maatschappen met Nederlandse vastgoed voor Duitse beleggers, Bankhaus Wolbern overweegt een portefeuille met kantorenvastgoed aan te bieden. Bekend was al dat Ned Lloyd een koper zoekt voor een gemengde vastgoedportefeuille.Verder heeft het beursgenoteerde vastgoedfonds Rodamco Europe 91 winkelpanden in Nederland in de markt gezet. Daarnaast zoekt Rodamco Europe een koper voor het outlet center Bataviastad (13.500 m2) in Lelystad. Rodamco Europe zou het winkelcentrum te bewerkelijk vinden en niet passen in de hoogstaande winkelportefeuille die het in Europa ambieert. Foc Bataviastad maakt onlangs bekend met 10.000 m2 te willen uitbreiden.Ook Corio zoekt kopers voor een aantal kantoorobjecten in Nederland en Duitsland die niet de in de portefeuille passen. Tenslotte heeft Vastgoedmarkt vernomen dat Harro en Chris Dijkhuis een koper zoekt voor de Rembrandt-toren in Amsterdam. Geen van bovenstaande mogelijk aanstaande is door de betrokken partijen bevestigd, maar de informatie is opgetekend uit de mond van diverse vastgoedpartijen.

Reageer op dit artikel