nieuws

volkerwessels herontwikkelt centrum gibraltar

Geen categorie

Een deel van het centrum van Gibraltar wordt integraal herontwikkeld door VolkerWessels in samenwerking met lokale partners.

Hiertoe zijn afgelopen vrijdag in de Britse kroonkolonie de contracten voor MidTown Development ondertekend. De totale contractwaarde bedraagt 200 miljoen euro. Voor deze integrale gebiedsontwikkeling is een combinatie gevormd van Nederlandse, Britse, Spaanse en Gibraltarese dochterondernemingen van VolkerWessels.Credo España, een dochteronderneming van VolkerWessels, heeft een stedenbouwkundig plan ontwikkeld voor Gibraltar, MidTown Development. Dit plan omvat de bouw van zo’n 20.000 m2 kantoren, 160 appartementen, een parkeergarage met 770 plaatsen, een nieuw stadspark, een school voor 450 leerlingen en een vrijetijdscentrum. Dit leisure centre is inmiddels in aanbouw. Het omvat de herbestemming van het bestaande monumentale verdedigingswerk King’s Bastion. Hier komt een modern vrijetijdscentrum dat op bijzondere wijze contrasteert met de eeuwenoude fortificaties in dit bastion van het schiereiland. In het complex zijn onder meer gehuisvest: twee bioscoopzalen, een discotheek, een restaurant, een bowlingcentrum en een ijsbaan.De MidTown-gebiedsontwikkeling is gelegen langs de oude zeemuur van Gibraltar, op een cruciale locatie tussen het oude stadshart van Gibraltar en de grote landaanwinning ten westen daarvan, waarop reeds diverse grootschalige kantoor- en woningbouwprojecten hebben plaatsgevonden. Het gebied is omsloten en ontsloten door twee belangrijke doorgaande wegen. De opdracht wordt gerealiseerd via design & construct. De planontwikkeling en de stedenbouwkundige visie zijn afkomstig van de VolkerWessels-onderneming Credo, het ontwerp is van Ritzen architectuur en stedenbouw uit Maastricht. Voor het projectmanagement wordt samengewerkt met het Gibraltese Montagu.

Reageer op dit artikel