nieuws

vijf nominaties voor am nai prijs

Geen categorie

De jury van de AM NAi Prijs 2006 heeft de volgende gebouwen genomineerd voor het beste project van een jonge architect: de Cono Cheesefactory in West-Beemster van Bastiaan Jongerius architecten, De Plussenburgh in IJsselmonde van Arons en Gelauff architecten, Brughuis in Middelburg van BAR (Joost Glissenaar/ Klaas van der Molen), interieur van Worm in Rotterdam van 2012 Architecten (Cesare Peeren / Jan Jongert) en Kapkar/TAW-BW-5860 in Vught van Frank Havermans.

In november wordt de winnaar bekendgemaakt. In totaal hebben 75 jonge architecten een gebouw van hun hand ingezonden voor de AM NAi Prijs 2006: ‘De jury was onder de indruk van de onverminderde kwaliteit van de Nederlandse architectuur. Het is opvallend dat de economische omstandigheden hebben geleid tot nauwkeuriger en pragmatischer ontwerpen. In het algemeen concentreerden de architecten zich óf op het exterieur óf op het interieur, waardoor met een minimum aan middelen verrassende resultaten zijn bereikt.’De prijs is een initiatief van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en hoofdsponsor AM en bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro voor een nominatie en 10.000 euro voor het winnende ontwerp. Het winnende ontwerp wordt bovendien opgenomen in de collectie van het NAi. De gebouwen die in aanmerking komen voor de AM NAi Prijs 2006, zijn in 2004 of 2005 opgeleverd. Daarnaast is de architect van het betreffende gebouw in het jaar van oplevering veertig jaar of jonger.

Reageer op dit artikel