nieuws

vervolging verdachten in zaak volkerwessels

Geen categorie

Justitie gaat drie verdachten van handel in voorkennis in aandelen van bouwbedrijf en vastgoedonderneming Koninklijke VolkerWessels Stevin strafrechtelijk vervolgen.

Dat maakte het functioneel parket, de speciale opsporingsdienst van het Openbaar Ministerie (OM), bekend. Twee verdachten hebben inmiddels strafvervolging afgekocht. Het OM begon in 2004 een onderzoek. De aanleiding daarvoor was het bericht dat de familie Wessels overwoog een openbaar bod te doen op de uitstaande aandelen van het bedrijf op de beurs in Amsterdam. De dag voor de publicatie en de dagen daarna stegen de koers en omzet van het aandeel. Het bedrijf is inmiddels in handen van de familie Wessels. Justitie onderzocht in eerste instantie kennissen en relaties van een bestuurder en grootaandeelhouder. Die zouden door hem zijn getipt over de mogelijke overnameplannen.

Reageer op dit artikel