nieuws

verscherpte epc-norm geldig vanaf 1 januari

Geen categorie

Het ministerie van VROM heeft bekendgemaakt dat de aangescherpte energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0,8 toch geldt vanaf 1 januari 2006.

Projectontwikkelaars, verenigd in Neprom, waren eerder woest op VROM, omdat door een procedurefout van VROM de verscherpte norm pas op 15 augustus van kracht zou worden. VROM had namelijk verzuimd het besluit aan te melden bij de Europese Commissie, waardoor het niet rechtsgeldig zou zijn. Neprom was daarover zeer verbolgen, omdat de snelle invoering van de nieuwe EPC-norm de ontwikkelaars veel tijd en geld heeft gekost. Diverse bouwers en ontwikkelaars hadden al aangegeven op basis van de oude EPC-norm van 1 te gaan werken. Blijkens de nieuwe bekendmaking van VROM zal toch aan de 0,8 norm moeten worden voldaan.

Reageer op dit artikel