nieuws

verkoop nieuwe woningen in vs daalt

Geen categorie

In de Verenigde Staten zijn de verkopen van nieuwe woningen in februari met 10,5 procent gedaald, tot 1,080 miljoen woningen op jaarbasis.

Dat heeft de Amerikaanse National Association of Realtors gemeld. Economen hadden verwacht dat de verkopen vorige maand zouden uitkomen op het hogere aantal van 1,2 miljoen woningen per jaar. In januari bedroeg het aantal woningverkopen 1,207 miljoen, terwijl de verwachting was dat 1,233 miljoen woningen op jaarbasis zouden worden verkocht. Eind vorige week maakte de Amerikaanse makelaarsorganisatie nog bekend dat de verkoop van bestaande woningen met 5,2 procent was gestegen, tot 6,91 miljoen woningen op jaarbasis. De analisten hadden in deze markt juist rekening gehouden met een daling van de verkopen.

Reageer op dit artikel