nieuws

‘Verhuurders gehinderd door privacywetgeving’

Geen categorie

Verhuurders die onrechtmatige onderverhuur willen aanpakken, worden gehinderd door de privacywetgeving.

Dat stelt Vastgoed Belang, een landelijke vereniging van particuliere verhuurders. ‘De minister van VROM wil maatregelen nemen om verhuur aan illegalen nog beter te bestrijden. Dat is een goede zaak’, aldus Vastgoed Belang. Malafide particuliere verhuurders mogen van de vereniging ‘hard worden aangepakt’. Maar het probleem zit volgens Vastgoed Belang in de regelgeving zelf. ‘De doorgeschoten privacywetgeving beschermt de huurder, die onrechtmatig onderverhuurt.’ Bij navraag naar ingeschrevenen op het verhuurde object krijgen verhuurders geen informatie van de Gemeentelijke Bevolkingsadministratie (GBA). De sinds twee weken opgezette Verhuurderslijn van Vastgoed Belang leidt tot vele reacties over onrechtmatige bewoning. ‘De verhuurder moet vuilnisbakken en vuilniszakken openen om achter een naam te kunnen komen’, stelt de belangenvereniging. Vastgoed Belang heeft naar eigen opgave 9000 leden. In totaal verhuren particuliere verhuurders ongeveer 450.000 woningen.     

Reageer op dit artikel