nieuws

venlo nog niet akkoord met experience park

Geen categorie

Het is nog allerminst duidelijk of de gemeente Venlo akkoord gaat met de ontwikkeling van het retail- en leisurepark Experience Park Limburg van Bouwfonds MAB in Venlo.

Gisteren meldde Vastgoedmarkt dat de betrokken gemeenten en provincie Limburg een akkoord hebben gesloten over de ontwikkelingen in Greenport Venlo, maar volgens Venlo is het laatste woord over het retailpark nog niet gezegd. ‘We hebben alle waardering voor het initiatief van Bouwfonds. Maar het plan is hier uiterst omstreden. Vooral de middenstand in het centrum van Venlo is kritisch over het plan. We laten daarom sinds de zomer een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar de effecten van de grootschalige retailontwikkeling. Als daaruit blijkt dat we met het park leegstand gaan faciliteren in de Venlose binnenstad, dan geven we geen goedkeuring aan dit plan’, aldus gemeentewoordvoerder Rik van Druten. Volgens hem is het onderzoek binnen enkele weken afgerond. Mocht het rapport kritische noten kraken over het retailpark dan dreigt zich voor Bouwfonds hetzelfde scenario te ontvouwen als eerder in Geldermalsen. Daar schoot de provincie Gelderland een grootschalig retail-leisureproject in Geldermalsen af na klachten over oneerlijke concurrentie van de middenstand in omliggende steden. Ruim een jaar geleden zette de provincie definitief een streep door de ontwikkeling van 100.000 m2 retail en 50.000 m2 leisure in Geldermalsen. Na het echec in Geldermalsen nodigde de provincie Limburg Bouwfonds uit om het ambitieuze project aldaar voort te zetten met Venlo als uiteindelijke locatie. Eind juni noemde de Venlose wethouder van Economische Zaken, Mark Verheijen, het plan een ‘fantastische kans’ voor de regio. De investering in Experience Park Limburg wordt geraamd op in totaal 400 miljoen tot 600 miljoen euro.

Reageer op dit artikel