nieuws

veiligheid stadshart almere bevestigd

Geen categorie

Het nieuwe Stadshart van Almere is veilig en voldoet aan het bouwbesluit.

Dat is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat de gemeente Almere door TNO heeft laten verrichten naar de constructieve veiligheid van dit complexe bouwwerk. De ontwikkelaar Almere Hart CV, verantwoordelijk voor de realisatie van dit gelaagde woon- en winkelcomplex is verheugd over deze uitkomst. ?Dit bevestigt dat wij als geen ander in staat zijn grote en complexe bouwwerken te realiseren, die spraakmakend zijn en goed gebouwd. Het verzoek van de gemeente aan het ministerie van VROM om een hoofdconstructeur wettelijk aan te stellen, onderschrijven wij. Deze was door ons al aangesteld in Almere, een standaardprocedure wat ons betreft’, aldus Jos Melchers, directeur Almere Hart. Nu de gemeente Almere op basis van het TNO rapport heeft besloten dat de woontoren Het Kanteel in gebruik kan worden genomen zal Almere Hart de tijdelijke voorzieningen, in overleg met de gemeente, verwijderen en de appartementen in Het Kanteel in verkoop nemen. Er is veel belangstelling voor de woningen, aldus Melchers.Het nieuwe winkelcentrum omvat 78.000 m2 en is een ontwikkeling van Bouwfonds MAB. Rem Office for Metropolitan Architecture (OMA) maakte het ontwerp. Rodamco Europe is eigenaar van de commerciële ruimte. Rodamco verwierf dit belang in april 2002 voor ongeveer 225 miljoen euro. De ontwikkelingscombinatie Almere Hart CV, een samenwerkingsverband van MAB, Blauwhoed Eurowoningen en de gemeente, realiseert naast de genoemde winkelruimte nog 17.000 m2 leisurevoorzieningen, een driesterrenhotel, 950 woningen en 2000 m2 kantoorruimte. In samenwerking met de gemeente Almere worden ook culturele voorzieningen in het stadshart gerealiseerd en parkeerplaatsen voor ongeveer 2500 auto’s.

Reageer op dit artikel