nieuws

veh wil helderheid reden verschillen bouwleges

Geen categorie

Gemeenten moeten duidelijk maken hoe zij de prijs van bouwleges vaststellen.

Dat heeft de Vereniging Eigen Huis (VEH) gisteren gezegd. Uit eigen onderzoek blijkt dat de verschillen in bouwleges zeer groot en ook bijzonder hardnekkig zijn. Onacceptabel, vindt de VEH. Voor een woning met een aanneemsom van 130.000 euro rekent Rijnwoude met ruim 5.700 euro het hoogste tarief. Dat is bijna het dubbele van het landelijk gemiddelde, dat op 2.928 euro ligt. Terneuzen en Bergschenhoek zijn in dit geval de minst dure gemeenten. Zij vragen rond 1.900 euro. De oorzaak van de verschillen blijft volgens de vereniging volkomen onduidelijk. Het kabinet heeft onlangs aangekondigd met een richtlijn te komen. De VEH wil echter geen vrijblijvende maar een dwingende regeling, die aan alle gemeenten wordt opgelegd. Alleen op die manier wordt volgens de vereniging inzicht verkregen in de kosten- en prestatieverschillen van gemeenten.

Reageer op dit artikel