nieuws

veel jonge ondernemingen kopen weer eigen ruimte

Geen categorie

Jan de Boorder, directeur van De Boorder Bedrijfshuisvesting Makelaars constateert een nieuwe trend binnen het bedrijfsonroerendgoed.

De Boorder, deze week met een stand aanwezig op de Provada in de RAI in Amsterdam: ‘Veel jonge ondernemingen kopen weer de eigen bedrijfsruimte, veelal met het oog op pensioenopbouw. Daar adviseren wij deze ondernemers ook in. Overigens laat met name de vraag naar bedrijfshallen weer een stijgende lijn zien.’ De Boorder is dit jaar weer nummer een in Midden Nederland. Voor het vierde achtereenvolgende jaar bemiddelde het familiebedrijf met 18 medewerkers vanuit een kantoor in Utrecht weer het grootste aantal vierkante meters bedrijfsruimte. Jan de Boorder, de bedenker van het woord ‘kantoorvilla’: ‘Huurders worden kritischer, meer geïnteresseerd in representatieve panden en huisvesting die de identiteit van het eigen bedrijf onderstreept. Ongetwijfeld heeft dit ook met de oplevende economie te maken. Ondernemers hebben weer vertrouwen in de toekomst en dat resulteert in een enthousiasme dat ook wordt ingezet bij de keuze voor de eigen bedrijfsruimte.’ Voor de nabije toekomst verwacht De Boorder een trek naar nieuwere gebouwen. De Boorder: ‘Dat blijkt uit door ons zelf verricht onderzoek. Het wordt dus de hoogste tijd om goed na te denken over oudere gebouwen en verwaarloosde bedrijventerreinen. Alle betrokkenen moeten nu de handen ineen slaan om te zorgen voor nette en frisse gebouwen en terreinen. Anders dreigt in dergelijke gebieden een enorme leegstand en waardevermindering van het onroerend goed.’

Reageer op dit artikel