nieuws

veel belangstelling tweedehuizenbeurs

Geen categorie

Aanbieders van onroerend goed in binnen- en buitenland hebben veel belangstelling voor deelname aan Second Home International 2006.

Deze grootste beurs in Europa voor tweede huizen biedt een breed en gevarieerd aanbod aan projecten, inclusief informatie over wonen in het buitenland en alle bij het koopproces samenhangende aspecten. De komende editie staat op de agenda van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober in Jaarbeurs Utrecht.Naast de groeiende welstand en investeringsbehoefte bij particulieren leveren onder andere globalisering en de stijgende migratie binnen Europa, maar ook bijvoorbeeld de opkomst van budget airlines sterke impulsen aan de groei van de markt voor tweede huizen. Een ontwikkeling die op Second Home International zal worden weerspiegeld. De beurs wordt twee keer per jaar gehouden. In maart dit jaar trok Second Home International een recordaantal van 15.238 bezoekers, een forse stijging van 33 procent in vergelijking met het najaar van 2005.In de Top 3 populaire landen binnen Europa neemt Frankrijk de onbetwiste koppositie in, bleek dit voorjaar, met Spanje als tweede. Italië staat op de derde plaats en mag zich verheugen in een stijgende populariteit. Door nivellering van de wereldeconomie breidt de markt voor tweede huizen en wonen in het buitenland zich steeds verder uit, resulterend in een groeiende vraag in onder andere Rusland, Scandinavië en Duitsland.Onmiskenbaar is de uitbreiding van het aanbod uit midden- en Oost Europa op Second Home International 2006, met als nieuwe landen Kroatië en Tsjechië. Verder is opvallend de toename van de mogelijkheden buiten Europa die onder de aandacht zullen worden gebracht, zoals in Bonaire, Dubai en Zuid-Afrika.

Reageer op dit artikel