nieuws

vastgoedsector betaalt verlaging winstbelasting

Geen categorie

De verlaging van de winstbelasting naar 25 procent zal de vastgoedsector alleen maar geld kosten.

Terwijl de belastingverlaging het bedrijfsleven gemiddeld een besparing oplevert van 2,1 procent, gaat de onroerend goedsector er met 4,3 procent op achteruit. Dat blijkt uit de antwoorden op vragen die minister Zalm naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.Het kabinet wil de winstbelasting verlagen van 29,6 procent naar 25 procent. Per saldo is daarvoor 500 miljoen euro beschikbaar. De rekening wordt betaald door de exploitanten van onroerend goed. Het kabinet heeft namelijk voorgesteld de afschrijving op zakelijk onroerend goed te beperken. Nu mag dat nog helemaal worden afgeschreven, maar het kabinet wil de afschrijving beperken tot de helft van de economische waarde.

Reageer op dit artikel