nieuws

Vastgoedsector belangrijk voor concurrerende stad

Geen categorie

De vastgoedsector speelt een fundamentele rol in het vormen en ontwikkelen van een concurrerende stad.

De sector biedt een aantrekkelijk en efficiënt bouwklimaat voor investeerders, corporaties en huurders en draagt een ‘stadsvisie’ uit in de vorm van opvallende bouwwerken. Dat blijkt uit het City Governance Survey van Jones Lang LaSalle, een onderzoek onder ruim dertig steden wereldwijd.Met de City Governance Survey wil Jones Lang LaSalle aantonen dat een effectief stadsmanagement een doorslaggevende factor kan zijn voor het instandhouden of zelfs vergroten van de concurrentiepositie van een stad. Een andere conclusie is dat gezien de stijgende mate waarin publiek-private samenwerking nodig is om de concurrerende stad te realiseren, het voor de vastgoedsector belangrijk is zijn doelstellingen op één lijn te brengen met die van beleidsmakers en planners.     

Reageer op dit artikel