nieuws

Vastgoedmarkt definitief in handen van Sdu

Geen categorie

Wolters Kluwer en Sdu hebben overeenstemming bereikt over de definitieve inbreng van activiteiten van uitgeverij ten Hagen & Stam in Sdu Uitgevers.

Daarmee komt Vastgoedmarkt – maar ook uitgaven als Cobouw, De Architect, NBD en Automatiseringsgids – definitief in handen van de Sdu. Wolters Kluwer en Sdu maakten de principe-overeenkomst bekend in april 2004. Na de detaillering van de overeenkomst, het ontvangen van een positief advies van de betrokken ondernemingsraden en de vereiste goedkeuring van de toezichthoudende instantie, konden op 14 september de handtekeningen worden gezet. Het aantal medewerkers van ten Hagen & Stam dat in dienst treedt bij Sdu Uitgevers is 294, en de omzet voor geheel 2003 van de ingebrachte activiteiten bedraagt ongeveer 60 miljoen euro. De resterende activiteiten van ten Hagen & Stam blijven een zelfstandig onderdeel van Wolters Kluwer. Dit betreft de uitgaven Vraag & Aanbod, Automobiel Magazine en Schuttevaer, met in totaal 93 medewerkers. In ruil voor de ingebrachte activiteiten van ten Hagen & Stam verkrijgt Wolters Kluwer een minderheidsaandelenbelang van 25 procent in Sdu Uitgevers en een niet nader bekend te maken bedrag in contanten. Het aandelenbelang dient voornamelijk voor financiering van de transactie en tevens om het toekomstige succes van ten Hagen & Stam als onderdeel van Sdu Uitgevers te ondersteunen. Bert Jongsma, voorzitter van de raad van bestuur van Sdu: ‘Ik ben heel verheugd met deze overeenkomst, hiermee kunnen wij meer groei voor Sdu creëren. Ten Hagen & Stam betekent een versterking voor onze uitgeverij, zowel voor de positionering op het terrein van Recht en Praktijk als voor het ICT-fonds van Academic Service. Daarnaast is de uitgeefgroep Bouw voor ons een belangrijke verbreding.’     

Reageer op dit artikel