nieuws

vastgoedinvesteringen verdubbelen in duitsland

Geen categorie

De investeringen in commercieel Duits vastgoed komen volgens een prognose van het Duitse bureau Atisreal Consult dit jaar uit op 42 miljard euro.

In vergelijking tot de 24 miljard euro van 2005 betekent dat bijna een verdubbeling. Dat meldt de Duitse vastgoedkrant Immobilien Zeitung. Die krant haalt ook een zegsman aan van CBRE die de markt als ‘het meest liquide’ sinds tijden omschrijft. Tot voor enkele maanden geleden gingen ze er bij CBRE in Duitsland vanuit dat 2007 een rustig jaar zou worden. Maar ook voor volgend jaar heeft deze vastgoed adviesorganisatie haar verwachtingen in opwaartse richting bijgesteld.Een belangrijke trekker voor 2007 is de komst van de Duitse REIT, de fiscaal transparante structuur voor beursgenoteerde vastgoedfondsen. Volgens Ulf Buhlemann van CBRE wordt 2007 dan ook ?het jaar van de REIT’s’. De omvang van de IPO’s en emissies van nieuwe of al bestaande beursgenoteerde vastgoedfondsen wordt voor 2007 op 5 tot 6 miljard euro geraamd. Met een marktkapitalisatie van ongeveer 17 miljard euro is de omvang van de Duitse beursgenoteerde vastgoedsector overigens nu nog altijd tamelijk bescheiden.

Reageer op dit artikel