nieuws

vastgoed belang hekelt onafhankelijkheid stichting

Geen categorie

Vastgoed Belang heeft zware kritiek op het initiatief van vijf grote aanbieders van vastgoedbeleggingsproducten om de zelfregulering van de sector gestalte te geven.

Volgens de Nederlandse Vereniging van (kleine) beleggers en eigenaren leidt de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen niet tot een onafhankelijk keurmerk voor de branche.’Een bestuur aangezocht door de aanbieders zal prospectussen gaan beoordelen’, schrijft Vastgoed Belang in een persbericht. ‘Dat doen we zo niet in Nederland.’ Vastgoed Belang wil dat het kabinet het ‘quasi keurmerk’ van de aanbieders afwijst en aandringt op een vraaggericht keurmerk van de gehele markt. ‘Dit zou bijdragen aan echt onafhankelijke informatie aan de potentiële beleggers.’ Directeur Dion Bartels van de Vereniging Vastgoed Participanten is positiever, maar heeft enige twijfel over de onafhankelijkheid van de nieuwe stichting. Volgens de initiatiefnemers van de nieuwe stichting is het niet de bedoeling dat de beoordeling van de prospectussen tot een keurmerk leidt. Maar in de praktijk zal het wel zo werken, menen de initiatiefnemers. ‘Aanbieders die niet meedoen, raken anders buiten spel’, zo stelde gisteren Patrick van Harderwijk, directeur van Westplan Investors.

Reageer op dit artikel