nieuws

van gennip wil bid-pilots mogelijk maken

Geen categorie

Karien van Gennip, staatssecretaris van Economische Zaken, spant zich in om pilots met Business Improvement Districts (BID’s) mogelijk te maken.

Rond de zomer zal zij een brief aan de Tweede Kamer sturen over de voorwaarden en wettelijke mogelijkheden voor experimenten met BID’s.Dit heeft zij het Platform Binnenstadsmanagement laten weten. Hiermee komt de staatssecretaris tegemoet aan het verzoek van het Platform Binnenstadsmanagement om nog binnen de huidige kabinetsperiode BID-pilots mogelijk te maken. Met BID’s kunnen in binnensteden, winkelgebieden en bedrijventerreinen actuele problemen zoals onveiligheid, leegstand en een verminderde aantrekkingskracht bestreden worden, met een verplichte financiële bijdrage van het bedrijfsleven. Ook de traditionele ‘meelifters’ (freeriders) moeten in dit systeem meebetalen. Het lokale bedrijfsleven bepaalt door een stemming of het BID doorgaat en waar de gelden aan worden besteed. Binnen de huidige wetgeving is een BID echter nog niet mogelijk. Van Gennip streeft naar een spreiding over verschillende soorten gebieden, zoals winkelgebieden, horecagebieden en bedrijventerreinen, grote, middelgrote en kleine steden, centrum- en buitengebieden, alsook kansrijke en achterstandslocaties.

Reageer op dit artikel