nieuws

Twin Towers Maleisië in de etalage

Geen categorie

De Maleisische staatsoliemaatschappij Petronas wil een deel van de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur verkopen.

Het markante, 452 meter hoge gebouw is de een na hoogste wolkenkrabber van de wereld. Dat meldt het Het Financieele Dagblad. De oliemaatschappij verkoopt een kwart van zijn belang in KLCC Property Holdings, de eigenaar van de beroemde torens en de nabij gelegen winkels en hotels. De verkoop, die uiterlijk eind mei moet zijn afgerond, zou naar verluidt een bedrag van omgerekend 153 miljoen euro moeten opleveren. KLCC zou op zijn beurt de uitgifte van 432 miljoen nieuwe aandelen overwegen. De torens hebben een bezettingsgraad van 87 procent, terwijl het bijbehorende winkelcentrum met 300 winkels volledig is verhuurd. Het winkelcentrum is voor 60 procent in handen van KLCC. De overige 40 procent is eigendom van het Rotterdamse vastgoedfonds Rodamco Asia.

Reageer op dit artikel