nieuws

twijfel over noodzaak nieuwe renteverhoging vs

Geen categorie

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken maakt zich op voor een nieuwe renteverhoging.

De financiële markten gaan ervan uit dat het belangrijkste tarief donderdag wederom met een kwart procent zal stijgen naar 5,25 procent. Er bestaan onder analisten twijfels over de noodzaak van een nieuwe renteverhoging, omdat de Amerikaanse economie tekenen van afkoeling vertoont.Nog niet zo lang geleden stond de Amerikaanse rente op het historisch lage peil van 1 procent. Medio 2004 werd onder oud-president Alan Greenspan van het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve, een lange reeks verhogingen in gang gezet. Zestien keer op rij is het belangrijkste tarief inmiddels gestegen. Het staat nu op 5 procent.

Reageer op dit artikel