nieuws

troostwijk gaat veiling zuidas leiden

Geen categorie

Troostwijk is uitgekozen uit drie gerenommeerde Nederlandse vastgoedadviseurs om de veiling van de eerste gronden van het vastgoedprogramma van het dokmodel van de Zuidas te doen.

Dat heeft Vastgoedmarkt uit goedingelichte bronnen vernomen. Op de shortlist hiervoor stonden, naast Troostwijk, ook CB Richard Ellis en Boer Hartog Hooft. Omdat de gunning van de veiling nog niet naar buiten is gebracht, kan van dit bericht geen officiële bevestiging worden verkregen. Opvallend is wel, dat is besloten de veiling bij een Nederlands bureau onder te brengen en dus niet bij een buitenlands, zoals algemeen werd verwacht.Zoals bekend zal de veiling al in oktober van dit jaar worden gehouden. Dat zei tenminste kwartiermaker Jan Doets vorige week op de Nationale Conferentie Zuidas op de Provada. Het is de bedoeling de veiling te laten plaatsvinden voordat de Tweede Kamer en de gemeenteraad van Amsterdam het dokmodel goedkeuren. De aandeelhouders van de NV Zuidas willen eerst zekerheid over afname van de gronden op het Zuidas-Dok. Het project rond de Zuidas in Amsterdam is een van de meest ambitieuze vormen van publiek-private samenwerking (PPS) van de afgelopen jaren. De Zuidas moet de komende dertig jaar uitgroeien tot een internationale toplocatie waar wordt gewoond en gewerkt in een internationaal aansprekende ambiance. Onderdeel van het plan is het zogenaamde Dokmodel waarbij wegen, spoor en parkeergelegenheid ondergronds wordt gebouwd met daarboven kantoren en woningen. In totaal is sprake van de realisering van een vastgoedprogramma met een omvang van 1,1 miljoen m2. De totale investering voor de Zuidas-Dok bedraagt ongeveer 2 miljard euro over een periode van ruim twintig jaar.

Reageer op dit artikel