nieuws

Trends-symposium over corporate governance en imago

Geen categorie

Dertig jaar Vastgoedmarkt, de rol van corporate governance in een volwassen sector, is het thema van het symposium van Vastgoedmarkt dat dit jaar op 22 april wordt gehouden.

De vastgoedsector is de laatste dertig jaar uitgegroeid van een marginale economische activiteit naar een belangrijke economische pijler. De groei van de sector leidt tot een steeds grotere verwevenheid met sociale, politieke en maatschappelijke krachten. Het gevolg is een toenemende verantwoordelijkheid. Bedrijven kunnen te allen tijde worden gevraagd verantwoording af te leggen over hun handelen, en de roep om helderheid blijft klinken. Binnen een sector met zulke grote belangen moet corporate governance meer aandacht krijgen. Corporate governance kan worden gedefinieerd als de manier waarop een bedrijf zich beweegt ten opzichte van zijn partners. Dat kan zijn in enge zin – de partners bestaan dan uit klanten en andere zakenrelaties – maar ook in brede zin. In dat geval zijn de partners ook belangenpartijen, consumenten en uiteindelijk de maatschappij. Corporate governance hangt nauw samen met onderwerpen als imago, corporate identity en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat Vastgoedmarkt corporate governance als thema heeft gekozen voor het Trends-symposium, is niet toevallig. Het lijfblad voor de commerciële onroerendgoedsector is met de vastgoedbranche meegegroeid en bestaat dit jaar dertig jaar. Daarom deze keer een extra memorabel symposium, met als sprekers: Dirk Rompelman, voormalig hoofdredacteur Vastgoedmarkt; Cees Visser, partner Ernst & Young Real Estate, Hospitality & Construction Group; John Brenninkmeijer, voorzitter Redevco; George Jautze, lid van de raad van bestuur van ING Real Estate; Carel de Reus, directeur Johan Matser Projectontwikkeling en voormalig voorzitter Neprom; Jacques Kwak, directievoorzitter Boer Hartog Hooft en voormalig voorzitter NVM BOG; Jaap Dirkmaat, voorzitter Das en Boom; en Charles Huijskens, directeur Huijskens & Istha. Als discussieleider zal professor Piet Eichholtz optreden. Een plenaire discussie maakt deel uit van het programma, evenals de uitreiking van de jaarlijkse Vastgoedmarkt Award. Na afloop is er voor de deelnemers een jubileumboek met daarin een overzicht van dertig spraakmakende vastgoedprojecten, interviews met de sprekers van het symposium en bedrijfsprofielen van een aantal vooraanstaande vastgoedpartijen. Sponsors van dit zesde Trends-symposium van Vastgoedmarkt zijn: Achmea, Bouwfonds, DTZ Zadelhoff, Ernst & Young, ING Real Estate, Jones Lang LaSalle, NVM BOG en Q-Park. Het Trends-symposium vindt plaats op donderdag 22 april van 12.00 uur tot 19.00 uur in Fort Voordorp in Groenekan bij Utrecht. De kosten bedragen 525 euro per persoon voor abonnees en 625 euro per persoon voor niet-abonnees. Inschrijven kan via de website van Vastgoedmarkt.

Reageer op dit artikel