nieuws

trage opmars prijsstuntende makelaars

Geen categorie

Het aantal woningbezitters dat de traditionele makelaar passeert en deels zelf makelaarsdiensten verricht, stijgt gestaag.

Op dit moment gebeurt dat bij slechts 3 procent van de koopwoningen, ongeveer 4.400 woningen. Vorig kwartaal lag dat percentage op 2 procent. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedsite Spacemakers.nl. Voornamelijk twee grote banken zijn verantwoordelijk voor deze ontwikkeling. Marktleider Makelaarsland heeft een nauwe samenwerking met de Rabobank. De Postbank runt sinds kort de makelaarsketen iBlue. Beide kantoren bieden aan particulieren de mogelijkheid om de woning te promoten via Funda.nl, verreweg de best bezochte woningsite van Nederland. Plaatsing op Funda is voorbehouden aan leden van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Inmiddels heeft Makelaarsland 2.400 woningen in verkoop, 600 woningen meer dan drie maanden geleden. iBlue heeft de formule van Makelaarsland geadopteerd en zit inmiddels al op ruim 450 woningen. Waar de courtage van de traditionele makelaar voor de gemiddelde woning al snel neerkomt op 4.000 euro, rekenen prijsstuntende NVM-makelaars ongeveer 800 euro.

Reageer op dit artikel