nieuws

Topman Marks & Spencer vertrekt

Geen categorie

Topman Luc Vandevelde vertrekt bij het Britse modewarenhuis Marks & Spencer.

De Belg kan zijn functie niet langer combineren met zijn andere activiteiten. Hij blijft aan totdat er een opvolger voor hem is gevonden, zo heeft Marks & Spencer maandag bekendgemaakt. De nu 52-jarige Vandevelde kwam in 2000 bij de Britse onderneming in dienst. Daarvoor werkte hij bij het Franse Promodes, dat hij liet fuseren met Carrefour, waar hij ook een functie kreeg. De oprichter van Promodes en grootaandeelhouder van Carrefour is de familie Halley, wier belangen Vandevelde nu behartigt. De Belg volgde in april vorig jaar Paul-Louis Halley bij Carrefour op, nadat die in december door een vliegtuigongeluk om het leven was gekomen. Vandevelde besteedt tevens een deel van zijn tijd aan het beleggingsfonds Change Capital, waarin de familie Halley een deel van haar geld heeft zitten. De combinatie van functies leverde de Belg veel kritiek op van de aandeelhouders van Marks & Spencer.

Reageer op dit artikel