nieuws

top realiseert herontwikkeling gooische brink

Geen categorie

Achmea Vastgoed en Top Vastgoed Planontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten voor de herontwikkeling van het winkelcentrum Gooische Brink in Hilversum.

Het centrum van ongeveer 14.500 m2 ondergaat een ingrijpende metamorfose en er wordt 1000 m2 nieuwe winkelruimte toegevoegd. Ook de branchering wordt fors gewijzigd. Top realiseert de uitbreiding en herontwikkeling op risicodragende basis. Top heeft een plan ontwikkeld dat definitief een einde moet maken aan de leegstand die het centrum vanaf de opening in 1998 kent. Patrick van Lammeren, samen met Frank van Kessel directeur van Top Vastgoed: ‘We zien erg veel mogelijkheden voor de Gooische Brink. De locatie, tussen de Kerkstraat en de grootste parkeergarage van Hilversum, is top. De hoofdstructuur van het centrum is ook prima. Het ontbreekt echter aan de juiste zichtlijnen en het centrum mist echte trekkers. Ook de sfeer en de aankleding worden rigoureus verbeterd.’ De bouw begint in het voorjaar van 2007. De oplevering vindt plaats in het najaar van 2007. Achmea Vastgoed kocht de Gooische Brink in het voorjaar van 2005 van BPF Bouw, met het doel het centrum te laten herontwikkelen. Top Vastgoed is het ontwikkelingsbedrijf van Patrick van Lammeren en Frank van Kessel. Top richt zich op de herontwikkeling van winkelcentra. Sinds de oprichting in oktober 2004 heeft Top een ontwikkelingsportefeuille opgebouwd van negen projecten met een beleggingswaarde van ruim 300 miljoen euro.

Reageer op dit artikel