nieuws

thyssenkrupp verhuist naar essen

Geen categorie

Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp gaat alle administratieve hoofdkantoren en het hoofdkantoor van het concern naar Essen en Duisburg verhuizen.

Nu zijn de hoofdkantoren van het bedrijf nog in vier verschillende steden gevestigd. De verhuizing vindt op haar vroegst tegen het einde van 2008 plaats. Momenteel zijn de vier hoofdkantoren van ThyssenKrupp nog gevestigd in de steden Duisburg, Essen, Bochum en Düsseldorf in het industriële hart van Duitsland, het Ruhrgebied. Het hoofdkantoor voor de staalproductie blijft in Duisburg en de rest wordt verplaatst naar Essen. Ongeveer 2000 medewerkers moeten meeverhuizen. Volgens ThyssenKrupp ligt er aan de verhuizing hoofdzakelijk een financiële reden ten grondslag. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte aan kantoorruimte van 150.000 m2, terwijl het minder dan 100.000 m2 gebruikt. Het grootste staalconcern van Duitsland schat de kosten van de verhuizing op 100 tot 200 miljoen euro.

Reageer op dit artikel