nieuws

Telegraaf: Endstra wilde Heineken-ontvoerder laten vermoorden

Geen categorie

Justitie beschikt over informatie dat de in mei van dit jaar vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra zelf op het punt stond een aanslag voor te bereiden op oud-Heineken-ontvoerder Willem Holleeder.

Dat heeft De Telegraaf afgelopen zaterdag gemeld. Eind vorig jaar legde Endstra tegenover de Amsterdamse politie vertrouwelijke verklaringen af dat hij door Holleeder werd bedreigd en afgeperst. Uit wanhoop zou Endstra volgens een politie-informant moordplannen tegen Holleeder hebben beraamd. Het mogelijke moordplan zou zijn uitgelekt. De Amsterdamse politie wil niet reageren op de berichtgeving.Een andere topcrimineel, John Mieremet, die Endstra twee jaar geleden typeerde in een interview met De Telegraaf als de ‘bankier van de onderwereld’, is volgens diezelfde krant ook betrokken bij de beslaglegging op een deel van het vermogen van Endstra. Endstra was een van de grootste vastgoedhandelaren van Nederland. Zijn vermogen wordt geschat op honderden miljoenen euro’s.     

Reageer op dit artikel