nieuws

stv behoedzaam met foute info vastgoed-cv’s

Geen categorie

De Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) zal geen stappen ondernemen tegen vastgoed-CV’s of -maatschappen die onjuiste referentietransacties opnemen in hun prospectussen.

‘Valsheid in geschrifte is een zaak van de rechter’, aldus oprichter en Annexum-directeur Huub Boissevain in de nieuwsbrief van de Vereniging van Vastgoedparticipanten. De STV wil als keurmerk voor de ongeveer zeventig vastgoed-CV’s en -maatschappen dienen. Boissevain zegt dat de STV de aangeboden prospectussen slechts marginaal zal toetsen. ‘We gaan ervan uit dat de referentietransactie in een prospectus ook werkelijk zo is. STV kijkt of het zo gedaan kan zijn. We controleren niet of deze daadwerkelijk heeft plaatsgevonden’, aldus Boissevain.Aanbieder WaardeVastGoed Holland (WVG) noemt de STV overbodig. ‘WVG is een groot voorstander van gedegen, volledige en transparante informatie over beleggingsproducten. Wij beschikken over een vergunning nieuwe stijl voor de Wet toezicht Beleggingsinstellingen. WVG is van mening dat deze wetgeving voldoende waarborgen geeft voor het verschaffen van de benodigde transparante informatie. Is de Wet Toezicht Effectenverkeer van toepassing voor een prospectus, dan vraagt WVG een vergunning nieuwe stijl aan. De toegevoegde waarde van de STP voor aanbieders die reeds beschikken over een dergelijke vergunning zal daarom zeer beperkt zijn’, aldus WVG in dezelfde nieuwsbrief.Overigens is de STV nog op zoek naar een ‘bekend kopstuk’ als voorzitter van de nieuwe stichting. Ook zoekt de STV mensen met een financiële en juridische achtergrond en met een gedegen kennis van vastgoed. De stichting zal een startkapitaal hebben van ongeveer 500.000 euro.

Reageer op dit artikel