nieuws

strijd tussen colmar group en cruijff gaat door

Geen categorie

Het gesteggel over de goede naam van Johan Cruijff heeft zich gisteren voortgezet bij de rechtbank in Amsterdam.

De ex-profvoetballer spande een kort geding aan tegen projectontwikkelaar Colmar Group, omdat hij niet langer met zijn naam en foto verbonden wilde zijn aan het luxueuze golfresort Mosa Trajectum in Spanje. Hoewel die eis inmiddels door Colmar Group is ingewilligd, blijven de strijdende partijen ruziën over geld. Tijdens een eerdere zitting in mei besloten Inter 2000 namens Cruijff en Colmar Group nog eens te kijken of ze er zelf konden uitkomen. De gedaagde partij zegde toe de foto’s en naam van Cruijff te verwijderen, maar het lukte uiteindelijk toch niet de strijdbijl geheel te begraven. Advocaat Jerry Hoff eiste gisteren namens Cruijff een bedrag van 9 miljoen euro van de projectontwikkelaar, waarvan 6 miljoen euro naar een stichting voor gehandicapte kinderen zou moeten gaan. Volgens Cruijff, die de zitting niet zelf bijwoonde, is het park in Murcia na vijf jaar nog steeds een grote bouwput. Het resort zou 1500 villa’s en appartementen en een golfbaan krijgen. De ex-voetballer wil niet langer worden geassocieerd met het park, omdat het na vijf jaar nog altijd niet zou voldoen aan de gewekte verwachtingen en het klachten regent over de kwaliteit.De raadslieden van Colmar Group vonden de eis van 9 miljoen euro veel te ver gaan. ‘Cruijff zei zelf nog na de vorige zitting dat als we zijn naam en portret zouden weghalen en hem 500.000 euro zouden geven, dat voor hem klaar was.’ Bovendien zou de voormalig profvoetballer bepaalde afspraken niet zijn nagekomen. ‘Hij zou sponsors regelen als Philips, Nike en Mastercard om het sportpark te realiseren. Dat is niet gebeurd,’ zei advocaat Sander Oorthuys.Hoff weersprak zijn woorden en betichtte de tegenpartij van leugens. Hij oordeelde dat 3 miljoen euro een aannemelijk bedrag is voor het gebruik van het ‘merk Cruijff’ en de inspanningen die hij voor het resort heeft gedaan. De overige 6 miljoen euro vloeit volgens de advocaat voort uit een afspraak in het contract dat als de plannen voor de realisatie van een sportpark niet zouden lukken, dit bedrag zou worden besteed aan een door beide partijen aan te wijzen stichting voor gehandicapte kinderen. De rechter doet op 7 september uitspraak.

Reageer op dit artikel