nieuws

straet koopt voor 700 mln kantorenportefeuille

Geen categorie

Straet Holding, de investeringsmaatschappij van de Eindhovense ondernemers Tom Moeskops en Harrie van de Moesdijk, heeft voor 700 miljoen euro een Duitse vastgoedportefeuille van Deka Bank overgenomen.

Het gaat om 32 kantoorgebouwen, verspreid over Duitsland, en twee winkelcentra. Dat meldt het Eindhovens Dagblad en is door Straet bevestigd. De portefeuille had een boekwaarde van 1 miljard euro. Maar omdat het Deka-fonds, waarin het vastgoed was ondergebracht, worstelt met onttrekkingen en dringend zijn cashpositie moet versterken, is de portefeuille voor slechts 700 miljoen euro de deur uitgegaan. Straet zal het grootste deel van de portefeuille in belegging nemen. Door de aankoop stijgt de totale waarde van de vastgoedportefeuille naar 2,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel