nieuws

steun gezocht voor plan opsplitsing ahold

Geen categorie

Investeringsmaatschappijen Centaurus en Paulson zoeken bij de aandeelhouders van Ahold steun voor het plan het supermarktconcern op te splitsen.

Vertegenwoordigers van beide hedgefondsen zijn deze week in Nederland om met diverse partijen te spreken, zo schrijven diverse kranten. De gesprekken met de grote investeerders zouden volgens de Britse zakenkrant Financial Times afgelopen dinsdag zijn begonnen. De Volkskrant weet te melden dat Fortis, dat een belang heeft van 10 procent in Ahold, de afgelopen dagen heeft gesproken met Centaurus. Het Britse entaurus en het Amerikaanse Paulson, samen goed voor een belang van 6,4 procent in Ahold, kwamen vorige week met het plan om het Nederlandse detailhandelsconcern op te splitsen. Volgens dat plan zou de Amerikaanse tak van Ahold, die ongeveer drie kwart van de omzet behaalt, moeten worden verkocht. Op die manier zou Ahold zich volledig kunnen concentreren op de Europese activiteiten. Ahold zelf zou volgens bronnen ‘nee’ hebben gezegd tegen de plannen van Centaurus. Het concern zelf weigert commentaar op de berichtgeving.ongeveer 11.500 m2

Reageer op dit artikel